Zorgaanbod

Psychologenpraktijk Psychologica is een kleinschalige praktijk voor de behandeling van volwassenen met lichte tot matige klachten zoals somberheid, overspannenheid, onzekerheid, paniek, piekeren, een traumatische ervaring, angstklachten, slaap- of eetproblemen. Wij bieden hiervoor kortdurende, oplossingsgerichte deskundige hulp.

Behandelmethoden

Door middel van gesprekken en opdrachten helpen wij u inzicht te krijgen in uw probleem en ermee te leren omgaan. Wij maken hiervoor gebruik van verschillende therapievormen:

E-Health

E-Health is een verzamelnaam voor behandeling via internet. Dat varieert van het delen van meer informatie over uw klacht tot het digitaal sturen van bijvoorbeeld opdrachten en vragenlijsten. Psychologica gebruikt hiervoor MyMindSpace (MMS). Ook alle communicatie met uw huisarts verloopt digitaal via de beveiligde verbinding van Zorgdomein. U kunt zelf uw dossier inzien via Mijntherapiedossier. Na het intakegesprek ontvangt u van ons een e-mail waarmee u uw MMS-account en dossierinzage kunt activeren. Tenslotte kunnen we ook gebruik maken van beeldbellen via een veilige online verbinding van We SeeDo.

Samenwerking

Onze praktijk is gevestigd in gezondheidscentrum Palissade in Gemert. In het gezondheidscentrum bevinden zich verschillende zorgverleners waar wij nauw mee samenwerken. We denken met elkaar mee of verwijzen indien nodig makkelijk door. Meer informatie over de gezamenlijke behandelingen kunt u vinden op de website van Paramedici Palissade.