Aanmelden

Stap 1. Verwijzing van uw huisarts

Wanneer u last heeft van een psychische klacht gaat u altijd eerst naar uw huisarts. Deze bepaalt samen met u welke hulp er nodig is. Psychologica is een praktijk in de Generalistische Basis GGZ. Wij zijn gespecialiseerd in kortdurende behandelingen voor volwassenen bij allerlei psychische klachten. Een verwijzing van uw huisarts is noodzakelijk om uw behandeling vergoed te krijgen van uw zorgverzekeraar.

Stap 2. Afspraak maken

Nadat u een verwijzing van de huisarts heeft gekregen, maakt u telefonisch een afspraak met ons. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 12.30 en 13.00 uur op telefoonnummer 0492-714053. Heeft u een verwijzing gekregen via Zorgdomein, houdt dan het ZD nummer bij de hand.

Let op: u kunt met een verwijzing maar bij 1 praktijk tegelijk een afspraak maken voor een intakegesprek.

Belt u op een ander tijdstip?

Spreek gerust onze voicemail in of stuur een e-mail naar info@psychologica.net. Wij bellen op werkdagen binnen 24 uur terug.

Spoed of crisis?

Neem dan altijd direct contact op met uw huisarts of de huisartsenpost!

Te lange wachttijd?

Informeer bij uw huisarts naar een andere oplossing of hulpverlener. U kunt ook uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u helpen, om binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een andere zorgaanbieder een intakegesprek te krijgen.

Afspraak annuleren?

Let op dat u de afspraak tot maximaal 24 uur van tevoren afzegt! Inspreken op het antwoordapparaat of een e-mail sturen telt ook als afmelding. Als u niet of te laat afmeldt, dan wordt de sessie altijd in rekening gebracht. Ook bij overmacht zoals ziekte. Wanneer u te laat afzegt, ontvangt u een rekening van €45 (=50% van het normale tarief). Deze rekening kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar.

Stap 3. Cliëntenportaal

Afspraak gemaakt? U krijgt dan ongeveer 2 weken voor de intake een email met de inloggegevens van een cliëntenportaal. U kunt zelf een wachtwoord aanmaken, bewaar deze goed. In het cliëntenportaal kunt u zien wanneer de volgende afspraak is en komen een aantal documenten uit uw dossier te staan. Via onderstaande link komt u rechtstreeks in het portaal.

Stap 4. Vragenlijst

Om een indruk te krijgen van het behandeleffect, versturen we twee keer een vragenlijst per e-mail. De eerste ontvangt u een paar dagen voor het intakegesprek. De tweede sturen wij u na afronding van de behandeling. Dit heet “Routine Outcome Measurement” (ROM). U vult de vragenlijst in en klikt op verzenden. Tenslotte vragen we uw mening over de kwaliteit van de behandeling met een evaluatievragenlijst.

Stap 5. Het intakegesprek

Neemt u bij het intakegesprek een geldig identiteitsbewijs en de verwijsbrief van de huisarts mee. Een verwijzing via Zorgdomein wordt rechtstreeks naar onze praktijk verstuurd. Het intakegesprek duurt ongeveer 75 minuten. De overige gesprekken steeds 45 minuten. U kunt plaatsnemen in de wachtkamer en wordt dan opgehaald. In de ochtend kan het in de wachtkamer soms druk zijn in verband met de bloedafname.